Materialliste

I dag har jeg beregnet materialer til prosjektet som skal sendes frem til ulike byggvarer for prisforespørsel. I utgangspunktet regner tegneprogrammet ut materiallister, men ettersom vi skal renovere i tillegg til å bygge på må vi gjøre dette manuelt. Dette har for meg vært veldig lærerikt da listen skal inneholde alt fra det som er under bakken til over taket. I tillegg må man beregne lengdemeter, areal, antall pakker, antall meter osv. Her må man også huske på å beregnet litt svinn eller avkapp som byggmesterne kaller det. Erfarne håndverker har også en del «tommelfingerregler». For eksempel at på  en vegg som har vinduer beregnes ikke avkapp men vinduer trekkes ikke fra i arealet. Når det gjelder andre flater så beregnes 10% avkapp. Nedenfor ser du materiallisten uten materialer til grunnmur og festemidler. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *